Name Name

title
descript
Username:
Password: *
Remember me
* Forgot your password? Click Here

The Long Barn Studio, UK

  • Posted by on February 24, 2010 in Architecture
  • Designed by Nicolas Tye Architects out of the UK, the Long Barn Studio takes the form of a green glass box with larch-clad ends. The south facade features a series of ‘pods’, also clad in larch, that contain a library, reprographics area, toilets and meeting room. Designed to house a team of up to twelve people, the design features Corten steel detailing and limestone flooring.It also incorporates a wind turbine, rainwater harvesting, reed-bed sewage treatment, compost facilities and a staff vegetable garden.

    The project was nominate for the RIBA Stephen Lawrence Prize in 2009...MORE

    -Antonia Anastasiadi (Via Dezeen)


    SHARE

    Tags:

    Comments:

    RELATED

    Eat LACMA: The Food Pyramid

  • Artist collective Didier Hess designs and builds a food pyramid/fish taco farm on the LACMA campus.
  • more
  • Paperweight Desk

  • Simple, functional workspace made from 80% recycled cardboard.
  • more
  • Toby Horrocks: Icon

  • Flat packing, parametric cardboard art.
  • more